Agenda

Kies de periode om uit te printen:


Print kalender

Film: Lady Macbeth

Film: Lady Macbeth Datum:
Tijd: 20:30 - 22:00
Locatie: Drommedaris,
Website: www.cinemaenkhuizen.nl Film: Lady Macbeth

Meer informatie over "Film: Lady Macbeth"

In de sfeer van Madame Bovary, Anna Karenina en Lady Chatterley.

Het Engelse platteland, 1865. Katherine (indrukwekkend gespeeld door de 19-jarige Florence Pugh) is getrouwd met een veel oudere man. Ze haat haar liefdeloze huwelijk en zijn koude familie. Als ze een affaire krijgt met een jonge arbeider ontketent dat de kracht in haar om met alle middelen te vechten voor wat ze zelf wil. Voor Lady Macbeth (niet te verwarren met Shakespeare) verhuist theater- en filmregisseur William Oldroyd het verhaal ‘Lady Macbeth uit het district Mtsensk’ van de Russische schrijver Nikolai Leskov naar het Westen. Een tragisch portret van een mooie, sterke en meedogenloze vrouw die vecht voor haar onafhankelijkheid in een door mannen gedomineerde wereld.

Overige data

DatumTijd

Adresgegevens

Cinema Enkhuizen
Paktuinen 1
1601 GD, Enkhuizen
Noord Holland, Nederland
Coordinaten: 52.7007987, 5.2929543

Terug naar het agenda overzicht