Een bezoek aan Enkhuizen is een verrassende dag uit!

In Enkhuizen gaan heden en verleden hand in hand. En dat is nu precies wat een dagje Enkhuizen zo boeiend maakt. Of u nu komt met uw hele familie, alle collega's, alleen met uw partner of met uw gezin, één dag is eigenlijk te kort.


Stadswandeling
Enkhuizen is van oudsher een vissersplaats met een roemrijk verleden. U kunt hiervan de sfeer nog heel goed proeven in de monumentale binnenstad. Op eigen gelegenheid een wandeling door de oude straatjes maken kan natuurlijk, maar bij de VVV is ook er een stadswandeling verkrijgbaar zodat u langs de mooiste plekken wandelt met achtergrondinformatie. Wanneer met een groep naar Enkhuizen komt, kunt u een afspraak maken met een gids om onder begeleiding een wandeling te maken.

Musea
Enkhuizen heeft maar liefst drie verschillende musea; het Flessenscheepjesmuseum, het Enkhuizer Almanak museum en het Zuiderzeemuseum. Voor elk wat wils dus! Een overzicht van de musea vindt u hier.

Attracties
Kinderen (maar natuurlijk ook volwassenen!) beleven de betovering in Sprookjeswonderland en kunnen al hun energie kwijt in Speeltuin Kindervreugd. Op dagen met wat minder mooi weer is het goed toeven in het binnenzwembad en is het gezellig winkelen in de altijd sfeervolle winkelstraat. Hier vindt u een overzicht van de attracties die u kunt bezoeken. 

U ziet het, één dag is eigenlijk te kort. Want we hebben het nog niet eens gehad over de mooie fiets- en wandeltochten, de vele mogelijkheden om te varen en de prachtige omgeving! 

Alle toeristische informatie over de stad vindt u op deze website. Wanneer u Enkhuizen wilt bezoeken met een groep, verwijzen we u graag naar de VVV. De medewerkers helpen u graag op weg voor een onvergetelijke dag uit. 

VVV Enkhuizen e.o.

Tussen Twee Havens 1

1601 EM Enkhuizen

Tel. 0228-31 31 64

www.vvvenkhuizen.nl

info@vvvenkhuizen.nlGraag tot ziens in Enkhuizen!