Agenda

Kies de periode om uit te printen:


Print kalender

Maritiem festival 2017

Maritiem festival 2017 Datum:
Tijd: 10:00 - 17:00
Locatie: Zuiderzeemuseum,
Website: www.zuiderzeemuseum.nl Maritiem festival 2017

Meer informatie over "Maritiem festival 2017"

Zaterdag 12 en zondag 13 augustus hangt de geur van versgerookte vis op de kade en ambachtslieden tonen hoe blokken en visnetten vroeger werden gemaakt. Het jaarlijks terugkerende Maritiem festival is een vaste waarde in de programmering van het Zuiderzeemuseum. In dit weekeinde komen de leden van de Vereniging Botterbehoud in groten getale naar de Marker haven in het buitenmuseum. 's Nachts wordt er gevist en overdag wordt er met museumbezoekers gevaren. Tijdens een vaartocht over het IJsselmeer leer je van alles over de geschiedenis van de visserij. Bekijk de diverse draaiende scheepsmotoren, er is er ook één met een groot vliegwiel, en luister naar de stoere zeemansverhalen voor jong en oud in het dijkmagazijn. 

Zeeliederen en shanty's
Liefhebbers van zeeliederen en shanty’s kunnen door het hele buitenmuseum genieten van muziek. De koren uit binnen- en buitenland zijn inmiddels onlosmakelijk verbonden met het evenement, zij zingen zeemansliederen uit alle windhoeken. Als finale zorgen de shantykoren gezamenlijk voor een groots optreden op het schoolplein.

Handgemaakt
Het Zuiderzeemuseum houdt ambachten levend en dit seizoen krijgen de ambachten extra aandacht binnen het centrale thema Handgemaakt. Bezoek in het buitenmuseum de werkplaatsen van onder meer de visroker, zeilmaker, touwslager, nettenbreier, smid, kuiper, stoker en mandenmaker. Ontdek dat al dit handwerk vandaag de dag nog steeds van grote waarde is en steek ook zelf je handen uit de mouwen! In een speciaal voor dit jaar ontworpen paviljoen kun je aan de slag met typische Zuiderzeematerialen. Ontdek hier je creativiteit en ambachtelijke kwaliteiten. Maak het (mee)!

Overige data

DatumTijd

Adresgegevens

Zuiderzeemuseum
Wierdijk 17
1601 LA, Enkhuizen
Noord Holland, Nederland
Coordinaten: 52.703498, 5.2971502

Terug naar het agenda overzicht