Agenda

Kies de periode om uit te printen:


Print kalender

Zeilexcursie Marker Wadden

Zeilexcursie Marker Wadden Datum:
Tijd: 11:00 - 16:30
Locatie: De Schuttevaer,
Website: www.fogol.nl Zeilexcursie Marker Wadden

Meer informatie over "Zeilexcursie Marker Wadden"

De aanleg van Marker Wadden is nog in volle gang. Vanaf de zomer van 2018 is de haven klaar voor een bezoek. Toch organiseert Fogol in 2017 al 4 exclusieve excursies voor belangstellenden die nu al graag een kijkje nemen.

Naar Marker Wadden
In de haven van Enkhuizen stappen we aan boord van zeilschip de Schuttevaer. We varen via het Naviduct van het IJsselmeer het Markermeer op. We bekijken de vogels van de natuurboog direct na het Naviduct en hijsen daarna de zeilen en zetten koers richting de Marker Wadden.

Onderweg bekijken we de vogels die we tegen komen. We hopen op verschillende soorten eenden, meeuwen en sterns en misschien wel een grote zilverreiger? Er varen vogelgidsen mee die je op de vogels kunnen wijzen. Er is een telescopen aan boord en hebben we enkele verrekijkers te leen.

Onderweg wordt een korte presentatie gegeven over Marker Wadden. (Later wordt bekend gemaakt wie deze presentatie zal gaan geven).

Er is een rondleiding op het eiland dat volop in ontwikkeling is. Hoe heeft het eiland zich het eerste jaar ontwikkeld? Welke pionierssoorten hebben het eiland al ontdekt? Mogelijk broeden de eerste visdieven ook al op het eiland, of kleine plevieren? Welke vogels maken nu al gebruik van het eiland als rustplaats? Vaar mee en ontdek het zelf.

Informatie
Kosten € 49,50 p.p. Waarvan € 7,00 een donatie voor Marker Wadden is.
Vertrek 11.00 uur, terug 16.30 uur.
Opstapplaats De Schuttevaer, Veerhaven naast het NS station, gratis parkeren.

Overige data

DatumTijd

Adresgegevens

Fogol
Veerhaven
1601 EM, Enkhuizen
Noord Holland, Nederland
Coordinaten: 52.69948877, 5.29031781

Terug naar het agenda overzicht