Stadswandeling door Enkhuizen

Enkhuizen is een stad waar hier en daar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Een stadswandeling zal u dan ook zeker verrassen!

Boekje

Dit boekje genaamd 'Stadswandeling Enkhuizen' brengt u langs vele bijzondere plekken en bevat naast leuke wetenswaardigheden en veel mooie foto's ook een plattegrond. U koopt het boekje voor € 3,95 bij VVV Enkhuizen en omstreken. U vindt het VVV kantoor tegenover het NS Station aan Tussen twee Havens 1.

Naast de reguliere wandeling is er nu ook een boekje met een gevelstenenroute. Deze 'Gevelstenen in Enkhuizen' is een wegwijzer langs de vele bijzondere gevelstenen die Enkhuizen rijk is. Dit boekje is ook verkrijgbaar bij de VVV en kost € 10,00.

Wandeling op maat

Wandelt u liever met een gids door de stad? Dat kan natuurlijk ook. Voor een stadswandeling met een groep maakt de VVV Enkhuizen en omstreken graag een wandeling op maat. De VVV verzorgt voor u een gids op de door u aangegeven datum, tijd en plaats. Voor meer info en prijzen kunt u contact opnemen met:

VVV Enkhuizen en omstreken, Tussen Twee Havens 1, 1601 EM Enkhuizen

Tel. 0228-31 31 64 - www.vvvenkhuizen.nl - info@vvvenkhuizen.nl

Individuele wandelingen met een gids

In de zomermaanden kunt u zich ook individueel aanmelden voor een wandeling onder leiding van een gids. De Vereniging Oud Enkhuizen organiseert in juni, juli en augustus op zes woensdagavonden een begeleide wandeling door een deel van de stad.

Deze wandelingen hebben een wisselend thema waarop de achtergrond informatie die verteld wordt is toegespitst, zoals ' het stadhuis' , 'de Boerenhoek'  of 'rondom de Wester' . 

De wandelingen zijn kosteloos en starten om 19.30 uur. 

In 2017 worden de wandelingen van Vereniging Oud Enkhuizen georganiseerd op:

  • 14 juni - thema: Oude Centrum, verzamelen op het Zuiderkerkplein
  • 28 juni - thema: Boerenhoek, verzamelen op het Sijbrandsplein
  • 12 juli  - thema: Om de Noord, verzamelen aan de Bierkade
  • 26 juli  - thema: Drommedaris, verzamelen op het Landje van Top
  • 9 augustus - thema: 't Suud, verzamelen bij de Stadsgevangenis
  • 23 augustus - thema: Industrie en transport, verzamelen bij het station

Zomeravond wandelingen VVV Enkhuizen

VVV Enkhuizen organiseert in juli en augustus vier zomeravondwandelingen op maandagavond. Hiervoor kunt u zich ook individueel aanmelden. Deze wandelingen zijn algemener dan die van Vereniging Oud Enkhuizen en komen langs de meest bijzondere plekken van de stad. 

Aanmelden doet u vlak voor aanvang (20.00 uur) bij het VVV kantoor, waar de wandeling ook start. De kosten hiervan zijn € 3,00 per persoon.  

Ook deze data vindt u in onze evenementen agenda

Welke u ook kiest, we wensen u een fijne wandeling toe!