Sfeervolle markten in Enkhuizen

Niets is heerlijker dan op een zonnige dag een prachtige stad met historisch centrum te bezoeken. Uw bezoek wordt pas echt compleet met volop variatie aan leuke winkeltjes of een markt om overheen te wandelen. 

Kerstmarkt 

Kom vast in kerststemming tijdens de sfeervolle kerstmarkt in de binnenstad van Enkhuizen. 
Op de kerstmarkt vindt u verlichte kraampjes met onder andere kerstdecoraties voor binnen en buiten, kaarsen, borduurwerk, kralen, keramiek, sieraden, kaarten, bloemstukjes en kleding.

Naast deze kramen zijn ook veel winkeliers met een kraam vertegenwoordigd, waar speciale kerstaanbiedingen te krijgen zijn. In het centrum is van alles te beleven voor jong en oud. Aansluitend op de kerstmarkt vindt het evenement Enkhuizen bij Kaarslicht plaats. 

Dijkmarkt & koopzondag

In Enkhuizen is het elke eerste zondag van de maand koopzondag. Deze koopzondag wordt in de zomermaanden (april t/m oktober) aangevuld met de Dijkmarkt. Deze gezellige ongedwongen markt wordt gehouden op het Venedie en langs de Dijk aan de Oude Haven. U vindt hier tussen 11.00 en 17.00 uur kraampjes met onder andere kleding, antiek, curiosa en boeken.

De Dijkmarkten op de maandelijkse koopzondag worden in 2017 gehouden op: 2 en 23 april, 7 mei,  2 juli, 6 augustus, 3 september en 1 oktober.

In de zomervakantie worden er extra Dijkmarkten georganiseerd op zondag 23 en 30 juli.

Zuiderzeemarkt 

Op woensdag 9, 16 en 23 augustus en 25 oktober worden de Zuiderzeemarkten gehouden in Enkhuizen! De weekmarkt wordt aangevuld met een braderie zodat er op de markt én in de winkels voor ieder wat wils te vinden is. 

Om de Zuiderzeemarkten helemaal compleet te maken, vindt u op het pleintje naast restaurant Onder de Wester activiteiten voor kinderen. 

Markten in juni, juli en augustus

Lappendag op 19 juni 2017

Op de winkelroute van ruim twee kilometer vindt u kramen, kramen en nog eens kramen in het historische decor van de Enkhuizer binnenstad. Kleding, lederwaren, speelgoed, planten en bloemen, huishoudelijk artikelen, het is te veel om op te noemen. De standwerkers die ook op de markt te vinden zijn maken de Lappendag compleet. 

Naast de vele kramen met koopjes is het zeker de moeite waard ook een kijkje te nemen in de winkels. Speciaal voor Lappendag worden er allerhande bijzondere kortingsacties in het leven geroepen die deze Lappendag nog meer de moeite waard maken! 

Officieel start de Lappendag vanaf 9.00 uur, maar de eerste koopjesjagers zijn al ver voor deze tijd in de stad te vinden. Houdt u de actuele agenda in de gaten voor meer informatie.

Vlooienmarkt op 15 juli 2017

Op 15 juli wordt door het bewonerscomité van het Snouck van Loosenpark de jaarlijkse vlooienmarkt georganiseerd. Bij meer dan 100 marktkramen kunt u snuffelen tussen antiek, curiosa, vintage, prenten, kaarten en boeken die te koop worden aangeboden. 

De markt begint om 09.30 uur. Om 16.00 uur worden alle kostbare schatten weer opgeruimd. Houdt u de actuele agenda in de gaten voor meer informatie.

Paasmarkt

Op dit moment is nog niet duidelijk of de Paasmarkt weer georganiseerd zal gaan worden. Houdt u de actuele agenda in de gaten voor meer informatie. Jaarlijks op Goede Vrijdag is er van 11.00 tot 18.00 uur een gezellige paasmarkt in het centrum van Enkhuizen. U vindt hier speciale aanbiedingen van winkeliers, maar ook kleding, woondecoratie en natuurlijk paasartikelen. 

Wanneer u alles nog eens op een rijtje wilt nalezen verwijzen we u naar de agenda van deze website. Hier vindt u alle markten en koopzondagen met data, tijden en bijzonderheden.