Veerdiensten uit Enkhuizen naar Stavoren,  Medemblik en Urk

Vanuit de Veerhaven (achter het NS station) in het historische Enkhuizen vertrekken vanaf begin april de veerdiensten om u mee te nemen naar de mooiste IJsselmeerstadjes:

Enkhuizen - Stavoren
Het comfortabele salonschip ´Bep Glasius´ vaart in de zomermaanden dagelijks naar Stavoren en vice versa. Hét begin van een gezellige fietsvakantie of heerlijk dagje uit in het mooie Friesland. 

Van 15 april tot en met 29 oktober 2017 kunt u meevaren. Denkt u er wel aan dat in april en vanaf eind september de dienstregeling zich beperkt tot in de weekenden en de herfstvakantie. Van mei t/m 30 september vertrekt de Bep Glasius dagelijks naar Stavoren. Voor actuele tijden, prijzen en andere informatie verwijzen we u naar de website van de rederij.

Enkhuizen - Medemblik
Vanuit Enkhuizen vaart het museumschip Friesland naar Medemblik. Vanaf het schip heeft u prachtig uitzicht op de Westfriese kust. Vanuit het centrum van Medemblik brengen de historische rijtuigen van de Museumstoomtram u langs kleine stationnetjes naar Hoorn, of u vaart weer terug naar Enkhuizen. 

De Friesland vertrekt vanaf april t/m september 2017 en in de herfstvakantie van 21 t/m 29 oktober 2017 dagelijks behalve maandag om 10.40 uur van Enkhuizen naar Medemblik. In de maanden juli en augustus én in de herfstvakantie vaart de Friesland wél op maandag. Voor de exacte tijden en prijzen verwijzen we u naar de website van de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik.

Enkhuizen - Urk per salonschip
Van 3 juli t/m 2 september 2017 (niet op zondag!) verzorgt het zeewaardige schip De Zuiderzee een dienst naar en van Urk. Dit comfortabele schip is volledig rolstoel-toegankelijk en heeft een invalidentoilet en rolstoellift naar het bovendek. Een volledige dienstregeling vindt u op de website van De Zuiderzee.

Enkhuizen - Urk per zeilschip
Ervaar het zeilen met een dwars getuigd schip. De Willem Barentsz is met haar vele zeilen een majestueuze verschijning. Het dagtochtenschip vaart gedurende zomer zeven weken als zeilende veerdienst tussen Enkhuizen en Urk. Van 22 juli t/m 26 augustus 2017 (niet op zondag!) staat de bemanning voor u klaar. Alle tijden en prijzen vindt u op de website van de Willem Barentsz.

Algemene informatie

Alle schepen vertrekken vanuit de Veerhaven, de haven naast het VVV kantoor. Hier zijn alle dienstregelingen verkrijgbaar én uw tickets te koop voor alle genoemde veerdiensten. Ook heeft elke veerdienst een overzichtelijke website met alle tijden, prijzen en aanvullende informatie. 

We wensen u alvast een fijne overtocht!